Boktips til babyen 0-12 måneder

La babyen leke med bøker! Det finnes mange forskjellige peke- og bildebøker som passer for de minste, og som dere kan se på sammen hvis barnet har lyst.

Du kan peke og snakke om bildene i bøkene. Babyen kan gjerne bite i eller leke med en bok, det er også en fin måte å bli kjent med bøker.

Forskjellige pekebøker
De første bøkene til babyen kan gjerne være bøker av tøy som den kan spise på, eller bøker den trygt kan å bade med. Det finnes også pekebøker hvor bildeoppslagene har ulike teksturer som små fingre kan kjenne på, for eksempel hull og prikker, eller pelsen til en hundevalp. Noen bøker har speil hvor babyen kan titte på seg selv.

Bøker med lyd
Det finnes flere bøker hvor barnet kan trykke på bildene og høre dyrelyder, lyden av instrumenter, kjøretøy, eller av kjente rim, regler og barnesanger. I jungelen av Marion Billett kan barnet høre løven brøle, og hvilke lyder elefanten, apen og pandaen lager.

Potta - Leslie Patricelli Leslie Patricelli Potta
Leslie Patricelli

Patricellis bøker om baby har morsomme tegninger. Baby må veldig, veldig bæsje, men hvor? Hva gjør pus, og hvor bæsjer hunden? Heldigvis har baby en potte – hva skjer hvis baby setter seg på den? 

Beibi tittei
Ann Forslind

Oversatt av Margrete Rasmussen

Beibi er borte. Hvor er beibi? Titt-tei! Dette er en morsom bok som inviterer barnet til å peke og leke titt-tei.

Babysang - Xin Li Babysang. Rim, regler og sanger for de minste 

Illustrasjoner av Li Xin 

Syng for barnet ditt! Her finner du flere kjente rim, regler og sanger som du kan synge og fortelle i løpet av dagen: ved bleieskift, på trilletur, i sandkassa eller på sengekanten.

Min første sanglekebok - Lisa Aisato Min første sanglekebok

Illustrert av Lisa Aisato

Sang og musikk: Inger Gundersen, Torben Snekkestad og Andreas Mjøs. En bok med kjente sangleker med lyd. Syng og beveg deg sammen med barnet ditt.