Boktips til babyen 0-12 måneder

 

 

Barn utvikler seg forskjellig. Det er ikke sikkert at barnet ditt er interessert i bøker det første leveåret. Men et finnes forskjellige peke- og bildebøker som passer for de minste, og som dere kan se på sammen hvis barnet har lyst.

Du kan peke og snakke om bildene i bøkene. Babyen kan gjerne bite i eller leke med en bok, det er også en fin måte å bli kjent med bøker.

 

Bite-bøker
De første bøkene til babyen kan gjerne være bøker av tøy som den kan spise på, eller bøker den trygt kan å bade med. Det finnes også pekebøker hvor bildeoppslagene har ulike teksturer som små fingre kan kjenne på, for eksempel hull og prikker, eller pelsen til en hundevalp. Noen bøker har speil hvor babyen kan titte på seg selv.

 

Bøker med lyd
Det finnes flere bøker hvor barnet kan trykke på bildene og høre dyrelyder, lyden av instrumenter, kjøretøy, eller av kjente rim, regler og barnesanger. I jungelen av Marion Billett kan barnet høre løven brøle, og hvilke lyder elefanten, apen og pandaen lager.

 

 

Nei NEI, ja JA!
Leslie Patricelli

Patricellis bøker om baby i papp har morsomme tegninger. Hva er «nei, Nei» og hva er «ja, JA»? Dra katten i halen er «Nei, NEI!». Stryke pus på pelsen er «Ja, JA!». Heldigvis er det mye som er «ja, JA!». Andre bøker i serien er Nam, nam æsj! om å smake på ting, og Glad baby, trist baby om følelser.

 

Beibi tittei
Ann Forslind
Oversatt av Margrete Rasmussen

Beibi er borte. Hvor er beibi? Titt-tei! Dette er en morsom bok som inviterer barnet til å peke og leke titt-tei.

 

 

 

SingSang – Mine første rim og regler / Mine aller første sangkort
Veronica Zimmer og Inez Nærup (red.)
Illustrert av Britt Haaland

SingSang er bokser med kort hvor det er kjente rim og regler/sanger på den ene side, og illustrasjoner på den andre side. Her kan barnet trekke et kort og sammen kan dere bli kjent med regler og sanger.