Boktips til to- og treåringen

To- og treåringer kan ha glede av mange forskjellige bøker som dere kan snakke om sammen. Mange barn har en favorittbok som de vil ha lest om og om igjen.

Når barnet er rundt tre år, kan bildebøkene inneholde litt mer kompliserte fortellinger.

 

Jeg må tisse! sier Nora
Irene Marienborg

Bøkene om Nora handler om hverdagslige hendelser. I denne boken må Nora fryktelig tisse, men bleien har falt av og hun synes det er skummelt å gå på do. Heldigvis finner Filip, Noras gode venn, på en lur løsning. De fargerike bøkene om Nora er gjenkjennelige, morsomme og fantasifulle.

 

 

 

God natt, Brillebjørn
Ida Jackson
Illustrert av Jens A. Larsen Aas

Brillebjørn er en karakter mange kjenner fra NRK, men bøkene om den lille bjørnen er skrevet uavhengig av TV-serien. I God natt, Brillebjørn er det leggetid, men Brillebjørn har glemt hvordan han han gjør det når han skal sove. Mor må synge, han må ha vann, og deretter tisse. Til slutt er det mamma og mor som blir trøtte av at Brillebjørn tuller, ruller, synger og danser. I bøkene om Brillebjørn er ikke sluttpoenget beskrevet med ord, men kan leses i bildene. Dette er et grep som på en fin måte involverer to- og treåringen som lesere.

 

Lukas og spurven
Johan B. Mjønes
llustrert av Åshild Irgens

Bøkene om Lukas passer fint for treåringer, men også til eldre barn. Den tredje boken i serien handler om omsorg: Lukas må ta vare på en liten spurv som flyr inn i vindusruten med et smell, og familien advarer mot katten som lusker utenfor. Bildebøkene om Lukas rommer nok dramatikk og humor til å tåle å bli lest mange ganger.