Boktips til ettåringen

Syng sanger, rams opp rim og regler, og lek sangleker. Bruk fingre og tær, pip og brum og tøys! På biblioteket finner du bøker, sang og musikk som du kan låne med hjem.

Ved ettårsalderen kan barnet ha glede av å lese enkle bildebøker sammen med deg. Hvis dere sitter tett sammen eller du har barnet på fanget, kan dere se på bildene i boka, peke sammen og du kan fortelle om det dere ser. Etter hvert vil barnet ditt også kunne lytte til teksten i boka.

Påls smokk - Barbro Lindgren Eva Eriksson Anna Breie Påls smokk
Barbro Lindgren
Illustrert av Eva Eriksson
Oversatt av Anna Breie

Pål har en rød smokk som både voven, pus og anda gjerne vil smake. Anda greier å snappe smokken fra Pål, men Pål dasker anda og får smokken tilbake. Anda blir sint, Pål blir glad. Dette er en morsom pekebok om å ha en god smokk.

Katt kan om morgenen - Sanna Töringe Kristina Digman Anne Horn Katt kan om morgenen
Sanna Töringe
Illustrert av Kristina Digman
Oversatt av Anne Horn

Bøkene om lille Katt handler om å ville gjøre ting selv. For eksempel helle i melk, pusse tennene og kle på seg. For Katt kan! Både barn og voksne kan kjenne seg igjen i historiene om lille Katt, og bokens korte setninger har en god rytme som gjør den morsom å lese høyt.

Mopp og Mikko elskar dyr - Kari Stai Kari Stai Mopp og Mikko
Kari Stai

Mopp og Mikko er to morsomme figurer som elsker mat, dyr, ting og kjøretøy. Når de er på dyrejakt fyller de traktoren med søte, gule og stripete dyr. Finnes det også lange dyr? Bøkene om Mopp og Mikko inviterer de minste til å være med å lete.

Hvor er mammaen min? - Chris Haughton Chris Haughton Finn Valgermo Hvor er mammaen min?
Chris Haughton
Oversatt av Finn Valgermo

Lille Ugle har falt ut av redet, og mamma er borte. Hvordan skal den lille uglen finne veien hjem igjen? Lille Ekorn prøver å hjelpe Lille Ugle med å finne mammaen sin, men hvordan ser hun egentlig ut? En fin bok om å lengte hjem og om å være ute på eventyr. 

Lille hånd - Emma Adbåge Emma Adbåge Lille hånd
Emma Ådbåge

På sengekanten spør en mamma barnet sitt hva hånden har gjort i løpet av dagen. Boken «Lille hånd» viser noe av det vi kan gjøre. Vi kan kile, røre, vinke, tegne, grave, klappe og holde i hånden. Les og snakk om hva dere liker å gjøre med hendene. Andre bøker i denne serien er «Lille fot», «Lille mage» og «Lille nese». 

Banke på - 
      Anna-Clara Tidholm
   Banke på
Anna-Clara Tidholm
Oversatt av Marianne Koch Knudsen

Bli med på besøk i det vesle røde huset. Her kan barnet ditt banke på boksidene – på den blå, røde, grønne og gule døren. Bak hver dør åpner det seg en liten fortelling. Dette er en leken bok til å bli glad av.